Замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић примио је данас америчку Филмску и позоришну умјетницу Хелен Паттон Плусцзyк, која у Сарајеву борави поводом одржаванја радионица о дизајну на АЛУ и предаванја о хисторији америчког позоришта на филозоФском Факултету.

Хелен Паттон је рођена у угледној Фамилији, кћи је покојног генерал-мајора Георге С. Паттона и унука покојног генерала Wиллард Амес Холброок, Јр., заповједника борбене 11. оклопне дивизије у Другом свјетском рату. Основала је 2005. године непроФитну закладу &qуот;Тхе Паттон Плусцзyк СтиФтунг&qуот; за међународну културну размјену, са сједиштем у нјемачкој регији Сар-Лор-Луx, а  посвећену пружанју креативних интеракција између појединаца различитог културног наслијеђа.

Хелен Паттон је заинтересирана да оснује подружницу своје закладе у БиХ, о чему је упознала доградоначелника Јуришића, јер сматра да наша землје има велики потенцијал у креативним младим лјудима.

Доградоначелник Јуришић подржао је идеју госпође Паттон наглашавајући како је Сарајеву част да буде домаћин и партнер једној оваквој умјетници која потјече из угледне америчке обителји. Он јој је захвалио на свему што је до сада чинила за нашу землју, те је позвао да и далје у Америци и Европи лобира за нашу землју и младе лјуде.

Извор: Служба за односе с јавношћу Града Сарајева