Замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић примио је данас представнике Удруге умировлјеника и демобилизираних бранителја Хрватског вијећа одбране Кантона Сарајево који су га упознали са активностима Удруге од прошлогодишнјег осниванја до данас.

„Удруга тренутно има 800 чланова. Желимо да се као нова Удруга уклјучимо у живот града Сарајева, да остваримо право на Финансиранје као бивши бранителји Сарајева и као све остале удруге.“, рекао је Зденко Марковић, предсједник Удруге.

Представници Удруге умировлјеника и демобилизираних бранителја Хрватског вијећа одбране Кантона Сарајево упознали су доградоначелника Јуришића и са намјерама Удруге да погинулим припадницима ХВО-а подигне спомен обилјежје у знак сјећанја и захвалности за одбрану Сарајева.

Доградоначелник Јуришић поздравио је Формиранје Удруге, те истакао да се питанје Финансиранја бивших припадника ХВО-а у КС треба ријешити системски и то путем надлежне институције а то је Кантон Сарајево.

Јуришић је рекао да Град Сарајево цијени патриотизам свих бранителја Сарајева, па и хрватских, те да су им врата Града увијек отворена. Додао је да ће Град Финансијски подржати поставлјанје спомен обилјежја погинулим припадницима ХВО-а који су бранили Сарајево.

Извор: Служба за односе с јавношћу Града Сарајева