Замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић примио је данас представнике Регионалног координационог центра ЕУфОР-а за подручје Сарајева предвођене капетаном италијанске војске францесцом Де Мицхелеом.

Током сусрета разговарано је о сигурносној ситуацији у граду, те о унапређенју сараднје споменутог центра ЕУфОР-а и Града Сарајева, за чим постоји обострана спремност. Представници ЕУфОР-а презентирали су пројекат школског натјецанја о теми &qуот;Европска унија – лјепота различитости&qуот; који је ЕУфОР покренуо на подручју цијеле БиХ с цилјем да ученицима из основних и среднјих школа што више приближила Европску унију.

Доградоначелник Јуришић честитао је ЕУфОР-у на овом пројекту, те предложио да тема наредног пројекта буде &qуот;Босна и Херцеговина, моја домовина&qуот;, те да се ученицима из свих крајева БиХ омогући долазак у главни град БиХ како би се упознали са свим нјеговим знаменитостима и како би га сви ученици доживлјавали као главни град своје землје.

Представници Регионалног координационог центра ЕУфОР-а искористили су се приликом да доградоначелнику и грађанима Сарајева честитају Дан државности Босне и Херцеговине.

Извор: Служба за односе с јавношћу Града Сарајева