Градско вијеће Града Сарајева на данас одржаној својој првој сједници донијело је Одлуку о додјели Шестоаприлске награде Града Сарајева у 2013. години. Добитник појединачне Шестоаприлске награде је прослављени бх. фудбалер и УНИЦЕФ-ов амбасадор Един Џеко, а добитник колективне Шестоаприлске награде је СОС Дјечија села у Босни и Херцеговини, институција која има племениту мисију у одгоју младе личности лишене родитељске љубави и скрби. Награде ће добитницима Шестоаприлске награде уручити градоначелник Сарајева Иво Комшић на свечаној сједници Градског вијећа 06. априла на Дан града Сарајева.

“На Јавни позив објављен у медијима јавног информисања, који је био отворен до краја јануара ове године, пристигло је укупно 25 аката, међу којима 22 приједлога кандидата и три подршке за предложене кандидате за додјелу ове награде.  Приједлози су се односили на четири кандидата за додјелу Појединачне, на једног кандидата за додјелу Групне и на осам кандидата за додјелу Колективне Шестоприлске награде“, истакнуо је Мирослав Живановић, предсједавајући Одбора за додјелу Шестоаприлске награде Града Сарајева, након чега су вијећници усвојили Извјештај о раду Одбора за додјелу Шестоаприлске награде Града Сарајева у 2013. години.

У наставку сједнице, Градско вијеће је донијело Одлуку о радном статусу предсједавајућег и замјеника предсједавајућег Градског вијећа Града Сарајева. Према овој одлуци, предсједавајући Сабахудин Делалић и његови замјеници Миро Лазовић и Градимир Гојер ће за вријеме трајања мандата, своју дужност обављати професионално.

Предсједавајући Делалић је на крају сједнице, у своје и у име вијећника Градског вијећа, честитао наступајући кршћански благдан Ускрс.