Градоначелник Сарајева, проф. др. Иво Комшић одржао је данас састанак са швицарском делегацијом, предвођеном амбасадором Швицарске Њ.Е. Андре Шалером и Едмондом Оферманом, иницијатором донације жичаре Сарајеву из швицарског зимског центра Грацхен. Изражавајући задовољство до сада предузетим активностима Града Сарајева на пројекту Требевићке жичаре, Оферман је данас током састанка потписао Писмо намјере подршци обнове Требевићке жичаре, с договором да се у јулу ове године потпише и меморандум о сарадњи.

[WPIMPINLINE:9257.jpg]

Градоначелник Комшић упознао је Офермана о напретку радова на Требевићкој жичари.  „Задовољни смо са оним што је до сада урађено. Ријешили смо правно-формалне односе, потписали споразум са Кантоналном владом, којим је власништво над жичаром предато Граду, а што до сада није био случај. Такође, добили смо и урбанистичку сагласност од Општине Стари Град, која већ ради на процесу експропријације земљишта на којем ће се налазити нови стубови жичаре. Оваквом динамиком, надамо се да ће први стуб бити постављен у мају, како смо и договорили“, казао је Комшић. 

Њ.Е. Шалер захвалио се господину Оферману на његовој донацији, која ће помоћи обнову овог важног симбола за грађане Сарајева, те изразио задовољство до сада урађеним послом од стране администрације Града Сарајева.

[WPIMPINLINE:9258.jpg]