Замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић примио је данас замјеника градоначелника Линца Клауса Лугера и предсједника Вијећа странаца у Граду Линцу Ирфада Хусића, који је поријеклом из БиХ. Током пријема разговарано је о могућностима продубљивања веза између Града Сарајева и Града Линца, с обзиром да је један од приоритета Интеграционог бироа Града Линца, који води доградоначелник Лугер, успостављање сарадње са градовима из земаља одакле долазе имигранти. „На јесен у Линцу организујемо велики конгрес који ће се бавити темама рехабилитације лица са инвалидитетом. Желимо на конгресу да окупимо организације из градова земаља које нису чланице ЕУ, па овом приликом упућујемо позив и представницима Сарајева да учествују на конгресу. Такође је наша жеља да повежемо по једну струковну школу из Сарајева и Линца с обзиром да у тим школама у Линцу има доста ученика бх. поријекла, а то би био добар начин њиховог бољег упознавања и повезивања“, истакнуо је доградоначелник Линца.

Предсједник Вијећа странаца у Граду Линцу Ирфад Хусић рекао је да ово вијеће има 15 чланова, заступника свих националности имиграната у Линцу, а примарни задатак Вијећа је пуна интеграција тих имиграната у тамошње друштво. Такође, како је додао, постоји око 40 националних удружења, међу којима је и бх. удружење које има доста добру сарадњу са осталим удружењима али и властима Линца.

Доградоначелник Живановић честитао је представницима Града Линца на политици интеграције, те је у име Града Сарајева изразио спремност за успостављање конкретних видова сарадње ових двају градова.