Замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић примио је данас представнике Агенције за развој и сарадњу „Церебра“, омладинске организације из Бањалуке, која организује пројекат „Буниква“ уз подршку Алијансе цивлизација Уједињених нација и учеснике пројекта, младе из цијеле БиХ. На састанку је разговарано о акцијама које проводи Градска управа Града Сарајева, а које се тичу младих. Живановић их је упознао са административном структуром Сарајева те са  примјерима кршења Закона о принципима локалне самоуправе ФБиХ. Због тако уређених принципа самоуправе Град Сарајево нема ингеренцију над основним, али ни средњим образовањем.

"Зато покушавамо да акцијама омогућимо младима неформално образовање путем којег би стекли вјештине које су им потребне за свакодневни живот", казао је Живановић, додајући да се у том контексту одржава и Европска љетна школа о раду са младима.

На данашњем састанку младим људима је омогућено да доградоначелнику поставе низ питања која се тичу акција и планова који укључују активно учествовање младих људи.

Млади Агенције за развој и сарадњу „Церебра“ упознали су Живановића о уличној акцији коју припремају за 15. септембар у Бањалуци те га позвали да им се придружи.

Они су такође казали да је њихов основни циљ умрежавање младих људи из цијеле БиХ ради постизања заједничких циљева, али и осмислити стратегију реализације тих циљева.

Живановић им је поручио да Град Сарајево подржава овакве и сличне активности младих, те да могу да рачунају на подршку.