Градоначелник Сарајева Иво Комшић и замјеник предсједавајућег Градског вијећа Града Сарајева Градимир Гојер, током службене посјете Загребу, састали су се са градоначелником хрватске пријестолнице, Миланом Бандићем и његовим сарадницима. Током сусрета, разговарано је о сарадњи два града пријатеља, посебно о пројектима који су у интересу грађана. Наглашена је потреба унапрјеђења институционалне сарадње Града Сарајева и Града Загреба. Градоначелник Комшић је свог колегу Бандића упознао са актуeлностима из главног бх. града, посебно проблемима који произлазе из несређене легислативе. „Намјера је Сарајева што више користити позитивна искуства других градова, а неке од градских проблема покушати ријешити кроз европске фондове“, казао је Комшић.

Бандић је истакнуо је да су његова врата увијек отворена за сарадњу и размјену искустава, представивши гостима новости у организацији Градске управе. Том приликом указао је на оснивање новог Градског уреда за програме и пројекте Европске уније, који ће се бавити искључиво питањима како најбоље искористити средства европских фондова те како припремити пројекте и програме који би се из њих финансирали. 

Наглашавајући важност јачања сарадње два града пријатеља, замјеник предсједавајућег ГВ-а Сарајева Гојер упознао је домаћине са два културна пројекта Града Сарајева: организацијом ретроспективе познатог бх. сликара Мерсада Бербера, који је прошле године преминуо у Загребу, те обиљежавањем Дана Мирослава Крлеже у Сарајеву крајем августа ове године, а које је загребачки градоначелник свесрдно подржао.

Извор: Прес Града Сарајева/Града Загреба