Замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић примио је данас делегацију Града Крагујевца и Клуба младих лица са инвалидитетом из Крагујевца који су гости НВО алтруиста помоћ лицима са умањеним способностима „Свјетло“, чији су представници такође присуствовали данашњем пријему. Славица Савељић, члан Градског вијећа за социјалну политику и друштвену бригу о дјеци Града Крагујевца, представила је моделе и циљне групе социјалне помоћи, међу којима су и дјеца ометена у развоју. Бранка Ристић представила је рад Клуба младих лица са инвалидитетом који има за циљ подстицање инклузије младих лица са различитим врстама инвалидитета у локалну заједницу и који свакодневно организује низ активности културног, спортског и забавног карактера.

Пожељевши добродошлицу гостима из Крагујевца, доградоначелник Живановић је истакнуо да су наша два града чланови Међународне асоцијације градова носилаца поруке мира, те да поред те сарадње имају могућност и за заједничку апликацију пројеката из области социјалне политике и помоћи дјеци са умањеним способостима код међународних фондова.

Представници Града Крагујевца свесрдно су подржали ову идеју, а представници НВО алтруиста „Свјетло“ Харис Чаушевић и Рамо Кунто исказали су спремност да се укључе у споменуте активности сарадње двају градова.

Делегација из Крагујевца борави у Сарајеву на позив НВО алтруиста „Свјетло“ из Сарајева и присуствоваће додјели признања „БХ волонтерски подухват 2009.“ и „Алтруист“.

Извор: Одјељење за односе с јавношћу