Директор СФФ-а Мирсад Пуриватра подсјетио је на данашњој конференцији за медије да је до почетка фестивала остало још седам дана, те да се интензивно све припреме у вези са фестивалском инфраструктуром приводе крају. Упозорио је такођер на нужност рјешавања одређених питања да би се Фестивалу омогућио даљи раст. "Мислим да је ово кључна година да се схвати да Фестивал неће моћи даље расти без изградње фестивалског или конгресног центра. То је услов да бисмо могли да растемо даље, јер други градски центри на томе већ раде или такве центре већ имају", казао је он. Замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји нагласио је да Град Сарајево већ двије године, подржавајући СФФ, интензивно ради на координацији различитих институција да би организација Фестивала била што квалитетнија. "Град Сарајево је задужен за координацију између СФФ-а, МУП-а КС-а, ресорних министарстава, јавних комуналних предузећа, надлежних инспекција и представника општина. Желимо изградити систем који ће пружити цјелину и подршку оваквим развојним манифестацијама као што је СФФ", нагласио је он, додавши да су сви хотелски капацитети у Сарајеву за Фестивал већ резервирани.

Сарајево филм фестивал (СФФ) данас је објавио имена чланова жирија Такмичарског програма играног филма, који ће донијети одлуку ко ће од аутора, глумаца и остварења овогодишњег 18. издања Фестивала бити награђен "Срцем Сарајева".
 
Предсједник жирија, што је већ саопштено раније, биће Корнел Мундрусо који припада групи младих, прогресивних мађарских редитеља за које критика често каже како су покретачи новог вала у мађарској, али и европској кинематографији.
 
Мундрусо је током каријере освојио низ престижних награда за бројна дугометражна и кратка остварења, активно се бави и позориштем, а од 2004. члан је Европске филмске академије.
 
Остали чланови су умјетнички директор Трибека Филм Фестивала Фредерик Боајер (Француска/САД), румунска глумица Ада Кондеску која је прошле године награђена "Срцем Сарајева" за најбољу глумицу у дугометражном филму "Loverboy" у режији Каталина Митулескуа, суоснивачица и генерална директорица једне од водећих свјетских кућа за продају и куповину филма "Elle Driver" Ева Диедерих (Француска), те директор фотографије играних и документарних филмова Игор Мартиновић (САД).

Бокс офис, гдје се могу купити карте за пројекције и добити све информације о филмовима,  почеће с радом у недељу, 1. јула, у Босанском културном центру.

ИЗВОР: Одјељење за односе с јавношћу/ФЕНА