Замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји вечерас је отворио изложбу "Мали формат 2011“ у галерији „Роман Петровић“, истакнувши у свом пригодном обраћању да ће „ова изложба сигурно употпунити садржај у граду Сарајеву који имамо током овогодишњих празника“. Међу двадесетак аутора, чланова УЛУБиХ-а, који су се представили на овој изложби, Амер Бакшић је овогодишњи добитник награде "Роман Петровић" за најбоље ликовно остварење под називом "Демо микс-медиа". Уз плакету, добитнику награде биће омогућено да у 2012. години у галерији „Роман Петровић“ приреди своју самосталну изложбу у продукцији УЛУБиХ.

Иначе, поред ликовних квалитета, ова традиционална изложба Удружења ликовних умјетника БиХ у својој структури и пропозицијама његује посебан квалитет сналажења и изражавања у малом формату. Пропозиције изложбе налажу да формат приложених радова не може бити већи од 30 квадратних центиметара, тако да осим посебног шарма који може да понуди оваква мала и изражена ауторска форма, она уједно представља врло мобилну поставку коју је могуће излагати у различитим просторима.

Изложба "Мали формат" биће отворена до 10. јануара, а планирано је њено гостовање у Горажду, те у Загребу, Ријеци, Љубљани и Марибору.