Замјеник градоначелника др. Ранко Човић, заједно са помоћницом градоначелника за локалну самоуправу, Драганом Солаковић, примио је данас активисте хуманитарне организације „Блажени градитељи мира“ из италијанског града Падове, на челу са предсједником дон Албином Бизотом. Ријеч је о организацији посредством које је у ратном периоду у Босну и Херцеговину стигао велики број писама и захваљујући којој су многи грађани први пут успоставили контакт са члановима својих породица у иностранству. 

Замјеник градоначелника Човић, захвалио се активистима ове организације за уложени труд током ратних дешавања у Босни и Херцеговини, те је изразио жељу да се сарадња између Града Сарајева и „Блажених градитеља мира“, убудуће још више интензивира.

На састанку се разговарало о могућностима учествовања Града Сарајева у обиљежавање 20. годишњице од смрти једног од волонтера ове организације, Габриела Морено Локателија. Тим поводом ће делегација из његовог родног града Канза, предвођена градоначелником, заједно са Блаженим градитељима мира, 3. октобра 2013. године посјетити Врбања мост на којем је Локатели изгубио живот покушавајући послати поруку мира војницима у сукобу. У част овом мировњаку, улица у близини Врбања моста носи његово име.