Традиционални 8. Породични дан одржан је данас у Вилсоновом шеталишту у организацији Општине Ново Сарајево и Међународног центра за дјецу и омладину Ново Сарајево. На овом јединственом догађају по осми пут учествовала је и НВО алтруиста „СВЈЕТЛО“, организирајући изложбу ручних радова насталих у арт креативној творници, коју је посјетио и замјеник градоначелника, др. Ранко Човић. Овом приликом Човић је истакао да је организовање Породичног дана на локалитету Вилсоновог шеталишта од изузетног значаја за грађане Сарајева, „посебно у тренутку када се породици посвећује недовољно времена, а знамо да она представља стуб сваког друштва“, казао је Човић, те додао да као грађанин Сарајева, али и као замјеник градоначелника максимално подржава иницијативу да ово шеталиште постане пјешачка зона 24 сата.

Овогодишњи породични дан организиран је под мотом „Општина – промотор здравог живота“. У разноврсним и занимљивим садржајима намијењеним промоцији здравог стила живота уживали су бројни грађани са својим породицама, а посебну пажњу изазвала је трка у врећама у којој је учествовало више од стотину учесника.

Посјетиоци су имали прилику окушати се на пењачкој стијени. Своје вјежбе демонстрирали су чланови Јиу Јитсу клуба „Змајеви“, одржане су ликовне, литерарне, психолошке, те еколошке радионице, затим већ традиционално дружење најмлађих суграђана са представницима Добровољног ватрогасног друштва Ново Сарајево под називом „Мали ватрогасци“, као и дружење са представницима Полицијске управе Ново Сарајево, који су као и сваке године до сада пружили значајан допринос организацији и реализацији породичног дана.

Посебан допринос данашњој манифестацији пружили су и ЈУ „Међународни центар за дјецу и омладину Ново Сарајево“ као и Центар за здраво старење Ново Сарајево који су организирали бројне радионице и музичко-забавни програм на отвореној сцени.