Замјеник градоначелника Сарајева Аљоша Чампара и помоћник градоначелника за образовање, културу и спорт Рамиз Кадић уприличили су данас пријем за студенте права и сродних наука – учеснике 7. Међународне љетне школе под називом „Институционална реформа у свјетлу европских интеграција у земљама југоисточне Европе“. Полазнике ове школе, која се одржава у Сарајеву од 17. до 27. јула, у организацији удружења „Правник“ и Фондације „Конрад Аденауер – Програм владавине права у југоисточној Европи“, чини 27 младих старосне доби од 18 до 30 година, из 17 земаља Европе, Сједињених Америчких Држава и нашег региона.

Замјеник градоначелника Чампара пожелио је добродошлицу полазницима те истакнуо како је пријем за учеснике љетне школе у Градској управи постао традиција.

С обзиром на интересовања која су током данашњег сусрета исказали полазници школе, замјеник градоначелника Чампара их је укратко упознао са тренутним уставно-правним положајем Града Сарајева, његовом територијалном организацијом и надлежностима, односом Града према мањинама, младима, цивилном друштву, Источним Сарајевом. Током пријема било је ријечи и о обнови градске Вијећнице, пројектима градске инфраструктуре, пројектима енергетске ефикасности…

[WPIMPINLINE:8795.jpg]

„Идуће 2014. године обиљежићемо 100. година од почетка Првог свјетског рата програмом културних, меморативних, научних, спортских манифестација попут бициклистичке утрке Тур де Франс, изложби, филмова, концерта Бечке филхармоније којим ћемо званично отворити обновљену градску Вијећницу. Такођер, планирамо позвати градоначелнике побратимских, олимпијских и градова пријатеља Сарајева“, казао је замјеник градоначелника Чампара, те додао да ће то бити јединствена прилика да из Сарајева пошаљемо поруке мира, слободе, суживота и заједништва у Европи и свијету.

На крају пријема Чампара је учесницима пожелио успјешан рад у љетној школи као и у својим будућим каријерама.

[WPIMPINLINE:8794.jpg]