Поводом Дана државности БиХ, заједничка делегација Кантона Сарајево, Града Сарајева и четири градске опћине данас је положила цвијеће, те ученјем фатихе и минутом шутнје одала почаст погинулим бранителјима на спомен-обилјежја Вјечна ватра, Шехидско спомен-мезарје Ковачи, Гроблје Лав, Спомен-парк Враце и Спомен-обилјежје на Тргу ЗАВНОБиХ-а.

– Данашнји дан, 25. новембар, је дан који нас подсјећа на обнову државности Босне и Херцеговине и потврђиванје нјеног континуитета. Сретни смо што припадамо генерацији која своју будућност може градити у својој землји. На нама је да свакодневно нјегујемо и дограђујемо идентитет ове землје по мјери свих нјених становника. Сваки грађанин БиХ треба бити поносан на храброст и пожртвованост свих учесника у борби против сваког облика Фашизма – истакао је замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић, који је са предсједавајућим Градског вијећа Марином Иванишевићем, те представницима КС и Опћина Центар, Стари Град и Ново Сарајево одао почаст и положио цвијеће на Спомен-обилјежје Вјечна ватра.

Доградоначелник Јуришић и замјеник предсједавајућег Градског вијећа Емин Швракић у име Града Сарајева положили су цвијеће на Шехидско спомен-мезарје Ковачи и на мезар првог предсједника Предсједништва БиХ Алије Изетбеговића. –  На овај хисторијски дан одајемо почаст шехидима, погинулим борцима и бранителјима нашег града који су, по цијену свог живота, супроставили се сили и злочину у одбрану универзалних вриједности правде и слободе – истакао је Јуришић.

Замјеник градоначелнице Сарајева Предраг Митровић, одајући почаст погинулим бранителјима на Гроблју Лав, заједно са замјеницом предсједавајућег ГВ-а Татјаном Лјујић-Мијатовић, казао је: &qуот;Ово је свједочанство о отпору и борби наших бораца и грађана против Фашистичке замисли и страшног зла, ово је свједочанство о нашој одбрани, као и порука да зло које нам се десило треба да буде опомена да се нешто овакво никада и никоме не понови.&qуот;

Замјеник градоначелнице Јуришић, предсједавајући Градског вијећа  Иванишевић и секретар Градске управе Милорад Којовић одали су почаст и положили цвијеће на Спомен-парк Враца, док је градски вијећник Војислав Терзић са представницима Опћине Нови Град положио цвијеће на Спомен-обилјежје на Тргу ЗАВНОБиХ-а.

Извор: Служба за односе с јавношћу Града Сарајева