Градоначелник проф. др. Иво Комшић примио је упите представника бројних градова побратима, партнера и пријатеља са Градом Сарајевом о потреби евентуалне помоћи унесрећеним становницима у разорним поплавама које су погодиле Сарајево и цијелу Босну и Херцеговину. Пријатељски градови Скопље и Софија, те дугогодишњи побратим – њемачки град Фридрихсхафен међу првима су изразили солидарност са страдалим грађанима Сарајева. Град Скопље шаље шестерочлану екипу ватрогасаца са возилом и потребном опремом. Удружење „Про Сарајево“ из Фридрихасхафена, како је наведено у писму његовог предсједника Бернда Фуцхса, организовало је акцију прикупљања донација за Сарајево.

Иначе, Град Сарајево је у сталном контакту са Центром за операције спашавања и збрињавања унесрећених људи у поплавама и клизиштима, како би се одредили приоритети о врсти помоћи и начину њеног достављања.

Администрација Града Сарајева на челу са градоначелником Ивом Комшићем учиниће све да Сарајево као главни град Босне и Херцеговине анимира побратимске, партнерске и пријатељске градове, те међународне асоцијације чији је Сарајево члан, како би, у складу са својим могућностима, пружили помоћ грађанима поплављених подручја на цијелој територији наше државе.