У склопу организованих активности промоције Јавног дочека Нове 2012. године у Сарајеву, на Интернету, уз сарадњу са локалним и регионалним Интернет медијима, покренуте су и странице на најпопуларнијој друштвеној мрежи – Facebook.com (http://www.facebook.com/GodinaSnova) и мирко-блог алату Twitter.com (http://www.twitter.com/GodinaSnova). Дубравко Грубишић, директор Httpool д.о.о., партнера Града Сарајева у Интернет промоцији Јавног дочека Нове 2012., на данас одржаној прес конференцији у Градској управи, истакнуо је: „Фејсбук страница је у протеклих 14 дана, колико је активна, окупила више од 4.000 пријатеља, који су активно учествовали и учествују у комуникацији са нашим ПР тимом, одговарају на постављена питања и добивају конкретне информације о дочеку на најбржи могући начин“.

Грубишић је додао да  је за Фејсбук кориснике организована и наградна игра под називом "Подијели снове", путем које су корисници могли своје снове да подијеле са пријатељима, а корисник са највише подијељених снова до 28.12. у поноћ је освојио ВИП позивницу за двоје, за јавни дочек Нове године.

„Задовољство нам је да данас можемо да прогласимо побједника ове наградне игре – то је Сахрудина Мукабел, која је са својим пријатељима подијелила више од 90 снова. Друга по броју подијељених снова је Тамара Кишичек са 51 подијељеним сном, а трећа је била Сандра Гагић са 48 подијељених снова. Остале кориснике позивамо да снове дијеле и даље, јер их чека додатно изненађење које су припремили наши партнери“, нагласио је Грубишић.

Уз Фејсбук, отворен је и споменути Твитер канал комуникације, који ће бити искоришћен на до сада невиђен начин. У сарадњи са ББИ центром, као и партнерима из фирми HTTPOOL и UXpassion, на великом дисплеју ББИ центра на сам дан дочека Нове године, од вечерњих часова, биће доступан велики Твитер Зид – на којем ће бити преношене поруке добрих жеља, честитке и снови које могу да пишу сви корисници Твитера из цијелог свијета – као и корисници из Сарајева и БиХ, али и корисници који буду на тргу у том тренутку.

„На сам дан испраћаја Старе и дочека Нове године, за кориснике на тргу испред ББИ центра обезбиједили смо бесплатан бежични интернет приступ, у сарадњи са фирмом Логософт, којима се овим путем такође захваљујемо на подршци, и позивамо све посјетиоце да активно учествују и шаљу своје жеље и снове на велики Твитер зид користећи у својим порукама (hashtag) #GodinaSnova“, казао је на крају Грубишић.