Драги моји суграђани, Иза нас је година у којој смо успјели да наше Сарајево учинимо још лјепшим, модернијим и Функционалнијим градом. Град Сарајево се у протеклом периоду, орјентирао на постизанје два комплементарна цилја: један је стално подизанје квалитета живота, а други је обогаћиванје понуде за пословне посјетиоце, госте и све бројније туристе, како би се што дуже задржавали у нашем граду.

Сарајево се на међународним скуповима уважава као равноправан партнер и суговорник. У 2008. години:

– били смо домаћини 9. Међународне конФеренције великих балканских градова – БАЛЦИНЕТ,

– организирали смо Дане фриедрицхсхаФена и Дане Подгорице у Сарајеву,

– а у Бечу &qуот;Дане Сарајева&qуот;.

Сарајево и нјегови грађани имају много разлога за понос.

– Завршили смо изграднју првог затвореног олимпијског базена у нашој землји,

– Осигурана су иницијална средства за обнову сарајевске Вијећнице,

– Урадили смо идејни пројекат за обнову једног од симбола Сарајева – требевићке жичаре,

– На Башчаршији смо обновили кровове на старим дућанима, а одмах потом урадили смо и свечану расвјету која је једна од најсавременијих у свијету,

– По први пут након рата у Сарајеву се реализира пројекат поставлјанја туристичких и олимпијских обилјежја на Фреквентним мјестима у граду.

– финализирамо изграднју Спомен-обилјежје убијеној дјеци опколјеног града Сарајева 92.-95.

Посебну пажнју смо посветили старом градском језгру Башчаршији и у 2009. години крећемо са поплочаванјем башчаршијског трга, а увешћемо и најсавременију аутоматску дојаву пожара на том локалитету, као и видео надзор.

У току послједнје три године обновили смо Фасаде на 50 објеката из аустро-угарског периода. То намјеравамо наставити као и пројекат освјетлјенја мостова.

Желимо аФирмирати Сарајево као културни, образовни и спортски центар Босне и Херцеговине. Сарајево је лијеп град и учинит ћемо све да постане престижна туристичка дестинација.

Сарајево је и олимпијски град, један од 39 градова у цијелом свијету. То никада не смијемо заборавити. Учинили смо све да с поносом вратимо дух олимпизма у овај град. За непуних годину дана у Сарајеву су гостовале највеће клизачке и скијашке легенде. Полахко враћамо самопоузданје руководећи се олимпијским кредом – брже, болје, јаче.

Драге моје Сарајлије,

2009. година се највлјује као тешка година у цијелом свијету. Морат ћемо бити мудрији и рационалнији. Морат ћемо збити редове и подржавати једни друге. Управо у томе је предност Сарајева, које је доказало да је најјаче када је најтеже. Овај град је осуђен на успјех.

На крају свима вама у Новој 2009. години желим пуно доброг здравлја, породичну срећу и још пуно успјеха у животу и раду.