Упркос хладном времену, новогодишњи програм на Тргу дјеце Сарајева испред ББИ центра протекао је у добром расположењу и у присуству неколико хиљада грађана Сарајева и из цијеле Босне и Херцеговине, те туриста и гостима из региона и шире. Тако је Град Сарајево по петнаести пут заредом потврдио улогу доброг организатора Јавног дочека Нове године који се овог пута одржао под слоганом „Идемо лудо, идемо јако у нову, 2016. годину!“ Заједно са партнерима, Кантоном Сарајево и четири градске општине: Стари Град, Центар, Ново Сарајево и Нови Град, Град је приредио квалитетан, врхунски музички и забавни програм.

Плато на главном градском тргу био је пун, а за луду забаву побринули су се домаћи извођачи: Амел Ћурић, Зостер, Вела хавле и Радарска контрола. Посљедње секунде 2015. Сарајлије су одбројавале уз звуке регионалне звијезде Амела Ћурића након чега је услиједио спектакуларни ватромет.

[WPIMPINLINE:NG%203.jpg]

На сцени се потом окупљенима обратио новоименовани замјеник градоначелника Града Сарајева Абдулах Скака, пожеливши свима добар провод у главном граду Босне и Херцеговине.
„У име Града Сарајева и у лично име желим вам пуно здравља, среће, успјеха, да се волите. Посебно поздрављам госте и туристе и позивам вас да будете добри домаћини, да им вечерашња ноћ буде у сјећању. Сретно!“, поручио је Скака.

[WPIMPINLINE:nova%203.jpg]

Након поноћи, доградоначелник Скака је заједно са својим сарадницима посјетио породилиште како би подијелио радост и срећу са родитељима прворођене бебе. Дјечака је родила Сарајка Алиса Вујиновић, у сарајевском породилишту Језеро, три минуте иза поноћи. Том приликом, замјеник градоначелника је сретној мајци уручио букет цвијећа с новчаним износом од 500 КМ, пожељевши родитељима и беби живот пун здравља, благостања, среће. Скака је такођер дежурним љекарима и сестрама пожелио сретну и успјешну Нову годину. „Изразито је лијеп дан, поносан сам и сретан што сам дио тима на челу Града Сарајева. Први дан одмах имамо прво мушко дијете, неколико минута након нове године чули смо информацију да нам је дошао дјечак, посјетили смо мајку, то је традиција Града Сарајева, одржавамо традицију да прву породиљу обиђемо и дарујемо је у новој години“, истакнуо је Скака.

[WPIMPINLINE:Nova%204.jpg]

[WPIMPINLINE:nova%205.jpg]

И ове године настављена је традиција обиласка Кантоналне управе цивилне заштите/Професионалне ватрогасне бригаде Кантона Сарајево, Прве полицијске управе МУП-а КС и Завода за хитну медицинску помоћ КС, којима је замјеник градоначелник Абдулах Скака захвалио што су у празничној ноћи били на услузи грађанима и гостима града, те им пожелио  успјешну и сретну Нову 2016. годину.

[WPIMPINLINE:nova%206.jpg]