Замјеник градоначелника Аљоша Чампара, у име Града Сарајева данас је одао почаст и положио цвијеће на мјесту масакра у улици Трг солидарности на Алипашином Пољу. На том мјесту је прије 21 годину са непријатељских положаја из правца Неџарића испаљена минобацачка граната која је убила 11 и повриједила 53 грађана Сарајева. „Тешко је рећи било шта у оваквим моментима када се присјећамо невиних жртава који су у реду за хљеб погинуле на овом мјесту“,  казао је замјеник градоначелника Града Сарајева Аљоша Чампара, те  додао да се овакав дан  не смије заборавити и да се овакви датуми морају увијек обиљежавати.

„БиХ је земља апсурда. Док се једни сјећају невино убијених, други свечано дочекују правоснажно осуђене злочинце из Хаага, као што је случај с Момчилом Крајишником на Палама“,  нагласио је Чампара.

Поводом овог тужног датума данас су се на мјесту погибије окупиле и одале почаст и делегације Кантона Сарајево, Уније цивилних жртава рата, Општине Нови Град Сарајево и МЗ Алипашино поље.

Тога дана погинули су: Рифет Бахтић, Јасмин Ђозо, Муниба Ганија, Нермин Гушић, Зоран Кафеџић, Садрија Краснић, Надежда Пуљић, Даниел Туркаљ, Един Узуновић и двије неидентификоване особе.

Извор: Одјељење за односе са јавностима