Предсједавајући Градског вијећа Града Сарајева Жељко Лер са својим замјеницима Салком Никшићем и Татјаном Љујић-Мијатовић, те градоначелник Алија Бехмен, са замјеницима Игором Камочајијем и Мирославом Живановићем присуствовали су данас Заједничкој комеморативној сједници Скупштине Кантона Сарајево, Градског вијећа Града Сарајева и општинских вијећа са подручја КС-а, одржаној поводом обиљежавања Дана сјећања на све погинуле грађане Сарајева у периоду 1992.-1995. На сједници је уједно обиљежена и 16. годишњица страдања грађана на пијаци Маркале у Сарајеву.

Пригодним говором присутним се обратио Фрањо Топић, предсједник ХКД Напредак, који је казао да свако сјећање оживљава догађаје и људе који су страдали.
"Ако заборавимо своје жртве, то је као да смо их поново убили, а ко би се усудио то да учини?  То би био нови злочин", казао је Топић.
Поновио је да за нас који нисмо били у рововима, сваки војник је био умјесто нас, али и казао да жртвама не треба манипулисати јер је злочин сам по себи тежак.
„Опраштање не значи заборав и важнији је онај који опрашта него онај којем се опрашта. Мржња разара човјекову језгру и његову душу. Праштањем не говоримо да не разликујемо убојицу од жртве“, рекао је Топић.

Извор: Одјељење за односе с јавношћу