Данас је у Зетри одржана пресс конФеренција на којој је најавлјено одржаванје спектакуларне ревије &qуот;Цхампионс он Ице&qуот; 7. Фебруара у Леденој дворани Зетре. Генерални покровителј овог врхунског спектакла у којем ће учествовати  свјетски, европски и олимпијски прваци, који лјуде широм свијета одушевлјавају већ 30 година својим акробацијама на леду јесте Град Сарајево, а суорганизатори су КЈП ЗОИ\’84 ОЦС д.о.о. и Артман Продуцтионс из Словеније. Генерални медијски покровителј је НТВ Хаyат из Сарајева. Ревија &qуот;Цхампионс он Ице&qуот; бит ће одржана у оквиру програма обилјежаванја 24. годишнјице Зимских олимпијских игара одржаних у Сарајеву.

Новинарима су се на пресс конФеренцији данас обратили: Неджад Ајнаджић, директор КЈП ЗОИ\’84, Денис Заимовић, портпарол Градске управе Града Сарајева, Санела Поричанин, уредница програма НТВ ХАYАТ, те Илија Јовановић и Нино Пршеш, представници Артман Продуцтионс-а. 

&qуот;Овај чин сматрамо најболјим доприносом укупном обилјежаванју годишнјице сарајевске Олимпијаде, враћанју олимпијског духа и поновном доласку свјетских олимпијских првака у олимпијско Сарајево. Намјера Града Сарајева је била да у оквиру програма обилјежаванја 24. годишнјице Олимпијаде у Сарајеву омогући један овакав спектакл са данашнјим и бившим свјетским олимпијским првацима и за ту сврху смо осигурали 72.500 еура.&qуот; – казао је Денис Заимовић, портпарол Управе Града Сарајева.

– Повод саме маниФестације је веома значајан. 7-ог Фебруара Сарајево ће поновно бити у центру медијске позорности, поново ћемо малим дијелом на сопствени начин проживјети све оно што се десило 1984. године са великом надом да ћемо поново бити домаћини одржаванја ЗОИ – казао је Ајнаджић.

Илија Јовановић, менаджер пројекта &qуот;Цхампионс он Ице&qуот;, и представник Артман Продукцтионс-а из Словеније, истакао је да је ово први пут да овакав спектакл имамо на Балкану, а пред сарајевском публиком бит изведена представа симболичног назива &qуот;Лове Сторy&qуот; у трајанју од два сата.

НТВ Хаyат је генереални медијски покровителј пројекта и како је изјавила Санела Поричанин, ова ТВ кућа ће на најболји могући начин медијски пропратити овај догађај и презентирати га јавности.

У маниФестацији ће учествовати бивши и садашнји олимпијски прваци, међу којима су Вицтор Петренко, Евгени Плусхенко, Оксана Баиул и други. Специјални гости маниФестације су Нино Пршеш и Ана Бабић.

Улазнице за ревију &qуот;Цхампионс он Ице&qуот; коштају 16 КМ и већ се могу купити на траФикама &qуот;Духан промета&qуот;, у Дирекцији ЗОИ ’84 и у Зетри на касама А и Б.

Извор: Градска управа