Данас је у Градској управи одржана прес конференција поводом одржавања Европске љетње школе о раду са младима, у организацији Града Сарајева и Њемачког друштва за техничку сарадњу – ГТЗ. Партнери у пројекту су: Град Келн, Град Беч и Министарство обитељи, бранитеља и међугенерацијске солидарности Републике Хрватске. Европска љетња школа о раду са младима одржаће се у Сарајеву у периоду од 26.06. до 3.07.2010. у хотелу „Астра Гарни“, а окупиће око 40 учесника из БиХ, региона и земаља ЕУ, владиних службеника који се баве питањима младих и невладиних омладинских радника.

Новинарима су се на конференцији обратили замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић и Рубина Есмаил Арндт, руководилац Одјељења за младе Њемачког друштва за техничку сарадњу – ГТЗ.

Замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић казао је да се ради о значајном скупу који има за циљ младима пренијети знања и приближити им концепте за њихов рад на локалном нивоу, те им пружити могућност за будућу сарадњу. 

У оквиру тог скупа биће ријечи о омладинској политици и програмима за младе у оквиру ЕУ и осигурању квалитета у раду са младима. За четвртак, 1. јула, у Међународном центру за младе најављена је презентација на којој ће бити ријечи о важности тзв. мобилног рада са младима, док ће на скупу 2. јула бити ријечи о недавно усвојеном федералном Закону о младима у контексту Европске љетне школе за младе.
 
Руководилац Одјељења за младе ГТЗ-а Рубина Есмаил Арндт подсјетила је да је ГТЗ за седам година дјеловања у БиХ уложио три милиона евра у рад са младима.

„Драго нам је што са Градом Сарајевом радимо на овом пројекту који ће бити добра прилика да се сагледају позитивне праксе локалних власти у омладинском сектору“, додала је Арндт.

Пројекат се одвија под покровитељством Извршне агенције за образовање, аудиовизуелну дјелатност и културу Европске комисије (ЕАЦЕА) која финансира одржавање Европске љетне школе за рад са младима.