Поводом одржавања Међународног пливачког митинга „SWIM OLYMPIC SARAJEVO 2010“, данас је у просторијама Олимпијског базена Отока одржана прес конференција, на којој су учествовали проф. др. Сабахудин Даутбашић, предсједник Организационог одбора Митинга, Игор Камочаји, доградоначелник Сарајева у име градоначелника – генералног покровитеља, Мујо Гец, директор Олимпијског базена Отока, и Јанко Гојковић, предсједник Управе Градског клуба водених спортова Сарајево.

Проф. др. Сабахудин Даутбашић, предсједник Организационог одбора Митинга, истакнуо је да је ово највећи организациони изазов послије Ватерполо турнира „SARAJEVO CHAMPIONS CAHLLENGE 2009“. На овај начин се ради на популаризацији и промоцији пливачког спорта. Додао је да је очекивани број учесника премашен и да сва средства од улазница иду у хуманитарне сврхе.

„Желио бих да честитам ЈП \’Олимпијски базен Отока\’ на томе што реализују опет један пројекат битан за друштвену заједницу. Опредјељење градоначелника Сарајева и Градске управе је да подрже овакве и сличне пројекте, те да ће то бити пракса и убудуће када су у питању пројекти у Олимпијском базену Отока“ – рекао је доградоначелник Сарајева господин Игор Камочаји.
 
Директор Олимпијског базена Отока Мујо Гец је нагласио да је ово прво спортско такмичење у Олимпијском базену Отока у овој календарској години, а предвиђено је неколико значајних спортских догађаја. Истакнуо је да је Олимпијски базен Отока постао центар за развој водених спортова како у Сарајеву, тако и у Босни и Херцеговини.
 
О броју учесника је говорио Јанко Гојковић, предсједник Управе Градског клуба водених спортова Сарајево. Учествоваће око 450 учесника из осам земаља и то из: Србије, Црне Горе, Македоније, Хрватске, Мађарске, Словеније, Велике Британије, те пливачи из наше земље.
 
Због припремних активности и самог одржавања Митинга Олимпијски базен Отока неће радити за рекреативне кориснике од петка 05.02.2010. од 18.00 сати до понедјељка, када ће се радити по устаљеном радном времену од 07.00 часова до 23.00 часа.

Извор: Одјељење за односе с јавношћу