Градско вијеће Града Сарајева је на својој 13. сједници, којом је предсједавао г. Жељко Лер, донијело Одлуку о додјели вијећничког мандата Ани Балтић у Градском вијећу. Балтић је добила мандат вијећнице у Градском вијећу као кандидат са листе групе вијећника Општинског вијећа Ново Сарајево, умјесто Марина Иванишевића.

Вијеће је прихватило Програм обиљежавања годишњице XIV ЗОИ Сарајево \’84. у 2010. години. Званично обиљежавање 26. годишњице сарајевске олимпијаде започеће 8. фебруара у 19 часова, одржавањем свечане сједнице у „Зетри“, у организацији Града Сарајева и Олимпијског комитета БиХ.

Програмом је обухваћена и церемонија отварања XXVI интернационалног фестивала „Сарајевска зима“, као и манифестација спортско-ревијалног карактера „Ski Legends Hit Chellenge 2010.“, која ће окупити скијашке легенде на Бјелашници. На програму је и Међународно такмичење у ски трчању «Балкан Куп Сарајево 2010.» (5. и 6. фебруара); Међународно дјечје ски такмичење у алпским дисциплинама: ФИС куп – „Дјеца за мир у свијету“ (9. и 10. јануара); Међународно такмичење у сноуборду „Европа КУП Сарајево 2010.“ (6. и 7. фебруара); традиционална манифестација „Сви на снијег“ – Отворено првенство града Сарајева у нордијском скијању (13. фебруара); Турнир хокеја на леду „Сарајево кид\’с 2008.“, те Отворено првенство БиХ у умјетничком и брзинском клизању (од 12. до 14. фебруара).

Вијеће је донијело Одлуку да Град Сарајево са 110.000 КМ сафинансира културну манифестацију од интереса за Град – XXVI интернационални фестивал „Сарајевска зима“. Такође, Вијеће је именовало замјеника градоначелника Игора Камочајија за члана Оргнизационог одбора ове манифестације.
Градски вијећници су подржали приједлог градоначелника да се под покровитељством Града Сарајева одржи премијера филма „На путу“ Јасмиле Жбанић, 25. фебруара у дворани „Зетра“.

Прихваћена је и Одлука о висини новчаног износа појединачне и групне Шестоаприлске награде Града Сарајева у 2010.г. Сходно Одлуци, за добитника појединачне Шестоаприлске награде предвиђено је 10.000 КМ, колико је предвиђено и за групну Шестоаприлску награду, с тим да ће тај износ добитници равноправно подијелити.
Вијеће је разматрало и Нацрт програма манифестације обиљежавања 6. априла – Дана града Сарајева и упутило у јавну расправу у трајању од седам дана.

Вијеће није прихватило Одлуку о трансформацији „ПЕП“ Друштва са ограниченом одговорношћу за пренос и емитовање програма Сарајево у Јавно предузеће „Градска радио-телевизија Сарајево“ Друштво са ограниченом одговорношћу Сарајево.

Градски вијећници утврдили су нацрте одлука о приступању изради РП „Ковачићи Центар“, РП „Ковачићи“ и РП „Кошевско Брдо“, те их упутило у јавну расправу у трајању од по 15 дана.
На данашњој сједници Вијећа прихваћен је Програм међународне сарадње Града Сарајева за 2010. годину и разматран Нацрт одлуке о утврђивању спортских манифестација од значаја за Град Сарајево, који је упућен у јавну расправу у трајању од 30 дана. Прихваћено је, такође, да се у Одлуку о утврђивању и суфинансирању културних манифестација од посебног интереса за Град Сарајево додају и три нове: Интернационални музички фестивал „Босна“, Изложба „Колегиум Артистикум“ и „Балет Фест Сарајево“.

На сједници је прихваћена Одлука о разрјешењу члана Одбора за буџет и финансије Градског вијећа Града Сарајева Фадила Шере из Наше странке, који је Вијећу поднио оставку због заузетости и немогућности да на адекватан начин обавља своју функцију. На његово мјесто „Наша странка“ је предложила, а Вијеће прихватило, избор Лејле Драгнић, магистра економских наука са дугогодишњим искуством из економије.  
Такође је прихваћена Одлука о разрјешењу члана Одбора за локално пословање и туризам Градског вијећа Града Сарајева Младена Мрђе из Наше странке, који је Вијећу поднио оставку због заузетости и немогућности да на адекватан начин обавља своју функцију. На његово мјесто Наша странка је предложила, а Вијеће прихватило, избор Ведрана Гребе, дипломираног економисте, смјер туризам.

Прихваћена је Одлука о разрјешењу члана Комисије за статут и акте Градског вијећа Града Сарајева Самира Фелаха, који је Вијећу поднио оставку због других преузетих обавеза које захтијевају максималан ангажман и због немогућности редовног одазивања и активног учешћа у раду Комисије. На основу иницијативе Градског вијећа, на сједници одржаној у марту прошле године, вијећници су донијели Одлуку о разрјешењу члана Комисије за другостепено управно рјешавање Градског вијећа Града Сарајева Самира Силајџића.

Вијеће је примило к знању Информацију о упису ученика у средње школе на подручју града Сарајева у школској 2009./2010. години.

На сједници Градског вијећа Града Сарајева покренут је и већи број вијећничких иницијатива и питања.