Градско вијеће Града Сарајева на данашнјој 23. сједници усвојило је Одлуку о преузиманју права кориштенја Дома Војске ф БиХ са припадајућим землјиштем, над којим је ималац права располаганја Влада ф БиХ. Вијећници су, такођер, усвојили Одлуку о успоставлјанју сараднје-братимлјенја између Градова Сарајева и Мадрида, као и Одлуку о прихватанју донације, скулптуре &qуот;Дрво живота&qуот;, аутора Андеја Ајдича из Словеније.

На приједлог градоначелнице Семихе Боровац, Градско вијеће прихватило је да се &qуот;Клјуч Града Сарајева&qуот; додијели примадони Гертруди Мунитић за нјен несагледив допринос развоју културног живота у Сарајеву и БиХ. Ово значајно признанје Града Сарајева бит ће јој уручено на једној од свечаних сједница Градског вијећа.

Једногласно је прихваћена и Одлука о начину и условима декорисанја на подручју града Сарајева, којом је предвиђено украшаванје јавних површина у поводу обилјежаванја државних и вјерских празника, Дана Кантона Сарајево, Дана Града Сарајева и градских опћина, те одржаванја културних, забавних, спортских, сајамских и других маниФестација. Овогодишнјим Буджетом Града за ову намјену предвиђено је 100.000 КМ.

Градско вијеће усвојило је и Извјештај о изграднји Олимпијског базена Меандер-Отока, као и Извјештај о провођенју Одлуке о условима и поступку прихватанја покровителјства Града Сарајева са приједлогом маниФестација од интереса за град.

На данашнјој сједници донијела је Одлука о престанку мандата вијећника Незиру Омербеговићу и МустаФи Цуплову, те је предсједавајући Градског вијећа Марин Иванишевић позвао Опћинска вијећа Стари Град и Центар одакле долазе ови вијећници да попуне ова мјеста како би Градско вијеће могло у пуном капацитету Функционирати.

Извор: Градска управа