Одржана је 30. сједница Градског вијећа Града Сарајева којом је предсједавао предсједавајући Градског вијећа прим. др. Жељко Лер. Прије утврђивања дневног реда Градског вијећа Града Сарајева предложено је да се на наредној сједници позову министар МУП-а КС и комесар МУП-а КС, у циљу детаљнијег информисања вијећника о безбједносној ситуацији у граду Сарајеву, будући да је тачка о датој проблематици већ планирана за наредну сједницу. Такође је договорено да се што хитније реализују закључци и приједлози који су донесени на 28. сједници Градског вијећа Града  Сарајева.

Градско вијеће Града Сарајева донијело је Одлуку о усвајању Регулационог плана „Пофалићи“ са Одлуком о провођењу Регулационог плана „Пофалићи“.

Градски вијећници су усвојили Одлуку о подршци кандидатури Града Сарајева и Града Источно Сарајево за домаћина Европског зимског олимпијског фестивала 2017. (EYOWF). Овом одлуком даје се подршка кандидатури Града Сарајева да заједно са Градом Источно Сарајево предузме све неопходне активности усмјерене ка добијању статуса домаћина Европског зимског олимпијског омладинског фестивала 2017.(EYOWF). Наведена манифестација је европско омладинско такмичење у зимским спортовима, те представља одличну прилику за промоцију града Сарајева, као центра спортског и зимског туризма, како за сарајевску регију тако и за цијелу Босну и Херцеговину.

Градско вијеће Града Сарајева усвојило је Одлуку о успостављању сарадње између градова Сарајева и Новог Пазара. Градови ће се залагати за даљње јачање пријатељства и унапређење међусобне сарадње на свим подручјима од интереса за грађане и грађанке Новог Пазара и Сарајева.

Вијећници су примили к знању Информацију о активностима на провођењу Одлуке о приступању пројекту „Град-општина по мјери дјетета“.
Примљене су к знању Информација о проблематици очувања околиша у граду Сарајеву и Информација о имплементацији информатизације Градске управе и Градског вијећа Града Сарајева.

Према Информацији о сарадњи и односима органа Града Сарајева са вјерским заједницама и црквама, која је, такође, примљена к знању на данашњој сједници, планирана средства у Буџету Града за 2011.г. износе 75.000 КМ, с тим да је 60.000 КМ намијењено за реконструкцију, обнову и заштиту вјерских објеката, а 15.000 КМ за остале потребе вјерских заједница и цркава.

[WPIMPINLINE:IMG_1861.jpg]