Одржана је 46. сједница Градског вијећа Града Сарајева, којом је предсједавао прим. др. Жељко Лер, предсједавајући Градског вијећа. Сједница је почела минутом шутње у знак одавања почасти прерано трагично преминулом колеги др. сци. Денису Заимовићу. На иницијативу градског вијећника Мирсада Шабареџовића, дневни ред сједнице допуњен је тачком: Приједлог препоруке Градског вијећа Града Сарајева у вези са измјештањем националног споменика „Сарајевске Хагаде“ из Сарајева у Сједињене Америчке Државе.

Једногласно је усвојена препорука Градског вијећа коју ће градоначелник Града Сарајева упутити према Комисији за очување националних споменика БиХ како би се спријечило евентуално измјештање овог изузетно вриједног експоната покретног културног наслијеђа Босне и Херцеговине из Сарајева у САД.

У наставку засједања, Градско вијеће усвојило је Одлуку о додјели награде „Грахам Бамфорд“ полицајцима ПУ Стари Град, Алену Делићу и Алмиру Дауртовићу за изузетну храброст, хуманост и пожртвовање које су несебично исказали приликом спашавања младића, који су се 26. маја 2012. године, у гуменом чамцу преврнули у набујалој Миљацки, при томе ризикујући и властите животе.

Прихваћене су понуђене оставке г. Мирослава Живановића и г. Игора Камочајија, те усвојене одлуке којима се исти разрјешавају функције замјеника градоначелника Града Сарајева, због прихватања мандата вијећника у општинским вијећима Ново Сарајево и Центар Сарајево. Том приликом Жељко Лер, предсједавајући Градског вијећа, Алија Бехмен, градоначелник, те шефови клубова политичких партија које чине Вијеће, захвалили су се замјеницима градоначелника који су својим ангажманом, ентузијазмом, креативношћу и иницијативношћу дали немјерљив допринос у раду Градске управе и Градског вијећа, а који се огледа у бројним успјешно реализованим и започетим пројектима: израда Стратегије развоја Града Сарајева, остварена сарадња са организацијама цивилног друштва, пројекти из области енергетски одрживог развоја, Требевићка жичара, сарајевска Вијећница и бројни други пројекти и активности.

Усвојена је Одлука о привременом финансирању Града Сарајева за период 01.01.- 31.03.2013. године. Такођер, вијећници Градског вијећа усвојили су Одлуку о висини новчаног износа појединачне и групне „Шестоаприлске награде Града Сарајева“ у 2013. години. Новчани износ појединачне и групне „Шестоаприлске награде Града Сарајева“ у 2013. години утврђен је у висини од по 10.000,00 КМ. 
Вијеће је усвојило Извјештај о инспекцијском надзору за период децембар 2011. – децембар 2012. године, као и  Извјештај о активностима Града Сарајева на плану међународне сарадње за 2012. годину.

Размотрен је Нацрт Одлуке о усвајању Регулационог плана „Парк-шуме Мојмило“ с Нацртом Одлуке о провођењу Регулационог плана „Парк-шуме Мојмило“, те је исти упућен у јавну расправу у трајању од 30 дана. Градско вијеће примило је к знању Информацију о сарадњи Града Сарајева с организацијама цивилног друштва, те Информацију о стању туризма са приједлогом мјера.

На крају засједања 46. сједнице Градског вијећа предсједавајући Градског вијећа и градоначелник Града Сарајева захвалили су се  градским вијећницима на изузетно квалитетној и успјешној сарадњи и раду у протеклом мандатном периоду, истакнувши јединство Градског вијећа приликом доношења стратешких одлука за град Сарајево и успјешно реализованих пројеката захваљујући међусобној сарадњи и разумијевању.