Градоначелница Сарајева Семиха Боровац са замјеником Јосипом Јуришићем сазвала је данас радни састанак о теми: &qуот;Координација активности за уређенје града пред и у току 14. Сарајево Филм Фестивала&qуот;. Састанку су присуствовали представници Сарајево Филм Фестивала, Кантона Сарајево и четири градске Опћине, јавних градских предузећа, здравствених и служби безбједности, те Туристичке заједнице.

– Цилј је постизанје позитивне атмосФере какву Сарајево на себи својствен начин зна приуштити гостима и грађанима за вријеме одржаванја значајнијих маниФестација, попут Сарајево Филм Фестивала, највеће и најзначајније Филмске смотре у нашем региону па и шире. Такођер нам је цилј да град и након 14. Сарајево Филм Фестивала живи у уређеном и сигурном озрачју – исатакла је градоначелница Боровац.

У међувремену требају се сви, како је данас договорено, максимално ангажирати на унапријеђенју амбијента и атмосФере у граду, кад је ријеч о уређенју и чистоћи града, сигурности, саобраћају, одржаванју јавног реда и мира,  раду угостителјских објеката поготово на Башчаршији…

Истакнуто је да се што хитније ријеши проблем са угостителјима дуж ферхадије и Башчаршије како би већ од сутра у ноћним сатима започело пранје улица; потом ријешити преусмјераванје саобраћаја за вријеме маниФестације из улица Зелених беретки и Бранилаца града кроз Куловића улицу; обезбиједити потребне заставе земалја учесница фестивала; продужити радно врјеме угостителјских и појединих продајних објеката посебно на Башчаршији; ријешити проблем присуства просјака и продаје пиратских изданја Филмских остваренја који ће бити представлјени на фестивалу. Такођер је назначен значај примјереног декорисанја града те напора туристичких дјелатника, како би посјетиоци понијели што болју слику из Сарајева.

Учесници данашнјег састанка су договорили још један сусрет у четвртак 14. августа.

Извор: Служба за односе с јавношћу Града Сарајева