Удружење за подршку лицима са интелектуалним тешкоћама на подручју Кантона Сарајево „ОАЗА“ у партнерству са Специјалном олимпијадом БиХ организује велико спортско такмичење за лица са интелектуалним тешкоћама са подручја БиХ и региона у периоду од 06. до 09. октобра.  Кроз три дана такмичења више од 450 такмичара бориће се за своје медаље и то у шест спортских дисциплина: фудбал, кошарка, атлетика, пливање, стони тенис и бочање. Тим поводом данас је у просторијама Градске управе Града Сарајева одржана прес конференција на којој је замјеник градоначелника Игор Камочаји казао да је Град Сарајево са задовољством подржао овај пројекат:

„Вјерујем да ће учесници ове мале спортске олимпијаде и овог пута показати  да је дијете са посебним потребама као и свако друго здраво дијете, које уз стручан рад, несебично залагање и ентузијазам радника, родитеља и волонтера, може да води достојанствен, осмишљен и креативан живот“, истакнуо је Камочаји те додао да Удружење „Оаза“ и убудуће може да рачуна на Град као партнера, који ће подржавати пројекте и активности њихових корисника.

Према ријечима Лејле Хрељић, волонтерке Удружења „Оаза“, Спортске игре Оазе 2011. почињу у четвртак, 6. октобра у 18.00 часова свечаним дефилеом такмичара у дворани „Рамиз Салчин“. У петак 7. октобра на програму је такмичење у пливању од 8.00 часова на Олимпијском базену „Отока“ и у атлетици од 13.00 часова на стадиону „Асим Ферхатовић Хасе“. У суботу 8. октобра у дворани „Рамиз Салчин“ одвијаће се такмичење у кошарци од 8.00 часова и у стоном тенису од 13.00 часова. Посљедњег дана, у недјељу 9. октобра,  на програму је такмичење у бочању на бочарском терену Добриња од 8.00 часова, потом такмичење у ногомету од 13.00 часова у дворани „Рамиз Салчин“, гдје ће, такође, бити додијељене медаље најбољим и одржан завршни дефиле.

 Директорица Удружења Адиса Памук казала је да је ово прво организовано спортско такмичење „Оазе“ чији је циљ промоција способности и могућности лица са интелектуалним тешкоћама, те њихово укључивање у локалну заједницу. Ирфан Кулић, корисник Удружења „Оаза“ и уједно такмичар, захвалио је Граду Сарајеву и свим другим партнерима, спонзорима и донаторима на подршци овом пројекту.

Адмир Буква, директор КК БОСНА, Изет Делалић, предсједник БК БОСНА, Сенад Дураковић из Стонотениског клуба АЛАЏА на данас одржаној  прес конференцији изразили су задовољство што су дио овог пројекта.
 
Пројекат су финансијски подржали: СХИА – Шведска, Европска комисија, УНДП, Градска управа Града Сарајева и БХ Телеком.