Под покровитељством градоначелника Сарајева Алије Бехмена, у петак, 21. септембра, на Олимпијском базену Отока свечано је отворен Четврти међународни ватерполо турнир "Сарајево Champions Challeng 2012.". Турнир је од прошле године уврштен у званични календар такмичења Европске асоцијације за пливање и ватерполо (ЛЕН). На тродневном турниру, који организирају Олимпијски базен Отока и Пливачки савез БиХ учествовали су вишеструки европски прваци из сусједних земаља: Јадран из Сплита, Приморац из Котора и Јадран из Херцег Новог те, међу њима најмлађа, Војводина из Новог Сада, која је овогодишњи учесник квалификација за Лигу првака у ватерполу.

Тим поводом у петак је на Олимпијском базену Отока одржана и пресс конференција на којој су учесници, директор турнира Алдвин Торлаковић, представници ЛЕН-а и Олимпијског комитета БиХ Гианни Лонзи и Саид Фазлагић, члан УО Хрватског ватерполо савеза и један од најбољих свјетских ватерполиста Миливој Бебић, те градоначелник Сарајева Алија Бехмен, између осталог, подржали оснивање ватерполо савеза БиХ.

"Одржавање овог реномираног такмичења потврда је да Сарајево постаје респектабилан регионални спортски центар. Такођер, вјерујем да ће ово такмичење бити снажан импулс даљем развоју ватерпола и других дисциплина у води, као и потицај напорима које чинимо на популарисању такозваних \’малих спортова\’, нарочито међу младима“, казао је градоначелник Алија Бехмен.

Ватерполисти „Јадрана“ из Херцег Новог побједници су Четвртог међународног ватерполо турнир "Сарајево Champions Challeng 2012.", савладавши у занимљивој утакмици „Војводину“ из Новог Сада са 9:8.

Замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји додијелио је пехаре клубовима у име покровитеља и Организационог одбора турнира.