„Моја олимпијска сјећања“ назив је Фејсбук кампање организоване у поводу прославе 30. годишњице XIV Зимских олимпијских игара, којом се жели прикупити што више личних успомена са сарајевске Олимпијаде, како би се обогатила колекција Олимпијског музеја у Сарајеву. Намјера кампање „Моја олимпијска сјећања“ јесте мотивирати све оне који су на било који начин (као учесници, организатори, публика…) учествовали у реализацији XИВ Зимских олимпијских игара да подијеле своја сјећања на Олимпијаду у Сарајеву и тако допринесу употпуњавању музејске колекције.

Они свој допринос могу дати тако што ће на Фејсбук страници www.facebook.com/My.Olympic.Memories подијелити своје приче, фотографије, видеа… Такођер, оне експонате које није могуће подијелити преко ФБ странице, могу слати директно на адресу Олимпијског музеја (Алипашина бб, Зетра).

Иначе, Олимпијски музеј отворен је 8. фебруара 1984. године са намјером да чува успомене на организацију и одржавање XIV ЗОИ. Међутим, зграда Олимпијског музеја спаљена је на почетку агресије, 1992. године, и тада је неповратно изгубљен дио експоната који су чувани у Музеју.

Приликом обиљежавања 20. годишњице XIV ЗОИ у склопу сједишта Олимпијског комитета БиХ у Зетри отворен је „нови“ Олимпијски музеј, а настављени су и радови на обнови спаљене зграде Музеја у Петракијиној улици. Недавно је започета трећа фаза обнове ове зграде. 

Кампању „Моја олимпијска сјећања“ реализира Сарајево Навигатор уз подршку Града Сарајева, Олимпијског комитета БиХ, Туристичке заједнице Кантона Сарајево, те УСАИД Сида Фирма Пројекта, у склопу којег је Сарајево Навигатор координатор ланца вриједности.

НАПОМЕНА: Програм обиљежавања годишњица у 2014. години, који ће се допуњавати и мијењати, можете погледати wеб страници sarajevo2014.com, а све ваше упите везане за изјаве, гостовања, интервју примаћемо на маил адресу:sarajevo2014@sarajevo.ba