Изложбом „ОбјективНо1“, групе сарајевских фотографа у галерији „Артгет“ започео је четврти фестивал „Дани Сарајева у Београду“, који се одржава од 19. до 23. маја. Организатори –  Иницијатива младих за људска права и Агенција за сарадњу са невладиним организацијама и европску хармонизацију Београда најавили су богат програм састављен од позоришних представа, филмских пројекција, концерата, изложби, представљања књига и магазина и панел дискусија. Београдска публика моћи ће погледати представе „Ово је Јонеско, будало“ Сарајевског ратног театра САРТР, „Калигула“ сарајевског Народног позоришта, „Болест породице М“ Камерног театра 55, а поводом 50 година постојања одржаће се промоција Интернационалног позоришног фестивала МЕСС.

Филмски дио програма обухвата награђена остварења са регионалних и свјетских фестивала: „Прво смртно искуство“ Аиде Бегић-Зубчевић, „Сасвим лично“ Неџада Беговића, „Ико“ Тимура Макаревића, „Мама и тата“ Фарука Лончаревића, „Двије школе под једним кровом“ Зорана Ћатића и Енеса Златара Буре, „Догодило се на данашњи дан“ Зорана Ћатића, Сеада Крешевљаковића и Мирослава Живановића, „Ноћ је, ми свијетлимо“ и „Слике са угла“ Јасмиле Жбанић, „10 минута“ Ахмеда Имамовића, „Толерантиа“ Ивана Рамадана и „Згариште“ Амре Мехић.

Одржаће се и промоција „Сарајевске хагаде“, магазина БХ Дани и веб портала и пројекта „Буковина и храстовина“.

Сарајевска музичка сцена представиће се концертима првог сарајевског бој банда „Двадесеторица“, двојца Basheskia&Edward EQ – оперског пјевача и бубњара, Леонарда Шарића и Недима Златара, потом група „Сиктер“ и „Скроз“, те низом афтер партија ДЈ –ева. Свој концерт ће одржати и мајстор савремене севдалинке Дамир Имамовић, а представиће се заједничким концертом позната пјевачица севдалинки Амира Медуњанин и џез пијаниста Бојан Зулфикарпашић.

У току фестивала предвиђено је да се одрже и три панел дискусије: „Насиље на спортским манифестацијама“, „Како да нам се прошлост не понови“, те у суботу 22. маја – „Односи у региону, 15 година након потписивања Дејтонског споразума“ у чијем раду ће учествовати замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић.