У просторијама Градске управе данас је уприличена презентација пројекта у културном туризму под називом „Паметни водич“ (Смарт Гуиде), коју је одржао Недјељко Тишлер, директор фирме из Хрватске „Астарте плус“ д.о.о. за производњу и услуге у информатици. У фокусу овог пројекта била би промоција културно-историјске баштине, културних и спортских манифестација Сарајева, у сврху његовог брендирања чиме би се допринијело изградњи позитивног имиџа, атрактивне туристичке дестинације и побољшању економског развоја града. Према ријечима Тишлера,  „Смарт Гуиде“ је осмишљен као потпуна улога водича који умрежава смјештајну, културну, угоститељску и јавну понуду града. Једноставним и брзим ажурирањем података кроз централни систем Смарт Гуиде-а, информација је увијек актуелна.

„Приступ садржају био би омогућен путем WиФи бежичне мреже. Довољно би било одабрати мрежу „Смарт Гуиде“. Корисници би садржају приступали смарт уређајима без додатних инсталација на мобител и била би независна о типу уређаја који се користи“, истакао је Тишлер, те додао  да је ово нови маркетиншки приступ који омогућава једноставно пословно повезивање културних и других институција са предузећима – агенцијама која се баве туризмом, чиме се подстиче привредна активност субјеката у култури и привреди.

Пројекат је развијен користећи технологију данашњице на темељима искуства које је фирма „Астарте плус“ стицала кроз дугогодишњу сарадњу са музејима и другим културним установама у Хрватској.