Бечка филхармонија, један од најчувенијих аустријских и свјетских оркестара данашњице, заједно са хором опере Народног позоришта Сарајево, у суботу 28. јуна са почетком у 18.15 часова, одржаће концерт у градској Вијећници, у склопу обиљежавања 100 година од почетка Првог свјетског рата. Бечки филхармонисти ће изводити дјела славних аустријских, њемачких и француских композитора под диригентском палицом маестра Франца Велзера-Моста. Бечка филхармонија, Град Сарајево, јавни радиотелевизијски сервиси Босне и Херцеговине, Француске и Њемачке позивају грађане и госте града Сарајева да у 18.15 часова дођу на плато преко пута Вијећнице, гдје ће преко великих екрана моћи пратити концерт. Такође, биће реализован и тв пренос концерта из Вијећнице у вечерњим сатима на БХТ1.

Овом врхунском јединственом догађају посвједочит ће више милиона и европских гледатеља, захваљујући партнерству јавних емитера Њемачке (ЗДФ), Француске  (Франс Телевизионс) и Босне и Херцеговине (БХРТ). те Европске уније јавних емитера (ЕБУ).

Бечка филхармонија и Град Сарајево, заједно са јавним радиотелевизијским сервисима БиХ, Француске и Њемачке, те Европском унијом јавних емитера, овом прелијепом музичком причом из сарајевске Вијећнице, желе не само да обиљеже датум једне велике историјске трагедије, већ и да кроз универзални језик музике – пошаљу другачију