Проф. др. Иво Комшић (СДУ) из реда хрватског народа је нови градоначелник Града Сарајева. Тако су данас одлучили градски вијећници у наставку конституирајуће сједнице Градског вијећа Града Сарајева са 15 гласова за, седам против и 5 суздржаних. Други кандидат Игор Камочаји (СДП) добио је 12 гласова за, 12 против и три суздржана. Замјеници градоначелника Сарајева су Аљоша Чампара (СДА) из реда бошњачког народа и Ранко Човић (СДА) из реда српског народа. Аљоша Чампара добио је 15 гласова за и 11 против, а Ранко Човић 15 гласова за, шест против и пет суздражних. Кандидат СББ-а БиХ Фуад Чибукчић није добио потребну већину.

Захваливши се на указаној части и повјерењу градоначелник Сарајева проф. др. Иво Комшић у свом обраћању је истакао: "Јутрос сам прихватио кандидатуру како би био дио рјешења, а не дио комплицирања односа у Градском вијећу и уопште политичких односа у граду Сарајеву. Ми представљамо главни град. Морамо показати да смо влада овог града. Морамо показати да без обзира на све разлике можемо функционисати. Градска управа има велику симболичку функцију, коју треба ојачати и учинити реалном и моћном. Ову симболичку функцију требамо проширити и учинити све да интегришемо град Сарајево функционално.“

У наставку данашње сједнице, вијећници су за чланове Комисије за избор и именовање Градског вијећа Града Сарајева са 25 гласова за и једним против изабрали: Мирослава Живановића (СДП), Сабахудина Делалића (СДА), Енеса Хусејиновића (СББ), Сању Лазар (Наша странка), Драгу Јурића (СДУ), Амела Мекића (СДП) и Градимира Гојера (СБиХ).