Студенте америчког Универзитета Wисконсин-Супериор, и професоре Хајиа Dokhancia и Карла Бахма, који још од 2002. године доводе своје студенте у Сарајево, у оквиру Пројекта „Рат и мир у Босни“, примили су данас замјеник градоначелника др. Ранко Човић и помоћник градоначелника Рамиз Кадић. Сусрет са представницима Градске управе Града Сарајева је постао традиционално први састанак са којим студенти овог универзитета почињу своју једномјесечну посјету нашој држави. Циљ и намјера професора који воде овај пројекат јесте да се кроз овакве сусрете и разговоре са представницима власти, као и из других сфера живота (друштвених, политичких, културних и образовних), њихови студенти више сазнају о тренутној ситуацији у граду и држави те упознају са богатим босанским мултиетничким наслијеђем.

Oбзиром на интересовања која су исказали амерички студенти током данашњег сусрета у Градској управи, замјеник градоначелника др. Човић је укратко дао преглед послијератне ситуације у земљи и Сарајеву, упознао студенте са уређењем Града и државе, те се посебно осврнуо на недавне поплаве које су задесиле грађане Босне и Херцеговине. 

Рамиз Кадић, помоћник градоначелника за образовање, културу и спорт, навео је низ пројеката које води Град Сарајево у циљу побољшања положаја младих, те госте из Сједињених Америчких Држава упознао са стањем у области образовања и културе у граду Сарајеву.