Главни град БиХ нашао се на листи од 10 европских градова које туристи морају посјетити овог љета. Уредници популарног портала Виртуал Турист направили су листу на основу цијена, али и љепота градова који нису толико познати међу туристима. "Док су многи упознати са дешавањима из 90-их година прошлог стољећа, мало ко је упознат са културом, хисторијом и успјешном обновом овог града. Сарајево се нашло под великим утјецајем Римског, Отоманског и Аустроугарског царства, што се и данас може видјети на сваком кораку. На Башчаршији, старом дијелу града из турског периода, налази се Себиљ. Међу многим туристичким знаменитостима налазе се Катедрала, зграда Академије ликовних умјетности и Латински мост преко Миљацке, гдје је убијен престолонасљедник Франз Фердинанд, што је био окидач за почетак Првог свјетског рата", написао је наведени портал у појашњењу због чега туристи требају посјетити Сарајево.  

Осим главног града БиХ, на листи се налазе украјински Лвив, Хамбург, Порто, Загреб, главни град Малте Валета, Будимпешта, главни град Латвије Рига и Валенсија.

Што се самог поретка најпопуларнијих туристичких градова на Старом континенту тиче, Сарајево се смјестило испред Дубровника, Гранаде и Манчестера.

Увјерљиво најпопуларнији је Париз, а након главног града Француске слиједе Лондон, Амстердам, Рим, Барселона, Венеција, Беч…

Извор: Klix.ba