Сарајево Гранд Прих одржава се по други пут у Босни и Херцеговини.  Као и 2014. године, тако ће и сад првих осам такмичара имати прилику за освајање УЦИ бодова, а само један од њих, онај најбржи освојиће Сарајево Гранд Прих награду. Прошлогодишњи побједник Марин Матеј већ је позвао све такмичаре и рекреативце да дођу 14. јуна. Битно је напоменути да ће се ове године обарати и Гинисов рекорд у најдужој бициклистичкој линији на свијету. Обзиром да се рекорд држи већ пет година, Босна и Херцеговина има прилику да се још једном, спортски, упише у велику Гинисову књигу. 

Сви рекреативци могу да се пријаве на службену страницу www.sarajevograndprix.com те на тај начин осигурају своје учешће у обарању рекорда. Свој редни број, али и провјеру да ли сте пријављени на бициклистичку вожњу можете учинити једноставним укуцавањем имена на страници http://www.sarajevograndprix.com/spisak-prijavljenih-ucesnika/

Овогодишња такмичарска и рекреативна вожња одјекнуће свијетом као и прошле године. Позитивна, спортска слика из главног града Босне и Херцеговине биће примјер да заједно можемо више. „Покажимо свима колико нас и оборимо Гинисов рекорд“ – поручују из организације Сарајево Гранд Прих 2015 подржаног од стране БХ Телекома.

Овогодишњу техничку подршку Сарајево Гранд Прих има од стране БК „Ђиро ди Сарајево“ и БК „Трик тим“.