„Све припреме Јавног дочека Нове 2011. године у организацији Града Сарајева, Кантона Сарајево, четири градске општине и Туристичке заједнице КС увели смо у завршну фазу. Извршене су припреме за Дјечији програм, који ће бити организован у Мултимедијалној сали Општине Нови Град, данас у 18 часова и сутра, 31.12. у 17 часова. Желим још једном да вас подсјетим да  Дјечији програм чине представа "Како је Дуду украо Дједа Мраза" и подјела новогодишњих поклона. Будући да сала Општине Нови Град има ограничен број мјеста, штампали смо гратис улазнице, које смо ових дана дијелили у сарадњи са медијским покровитељима (ФТВ, Ослобођење, Сан, РСГ и РСГ 1, те портал Сарајево-x). Такође вршимо посљедње припреме за централни програм на локацији Трг дјеце Сарајева испред ББИ центра који ће 31.12. почети у 21.00 и трајати до раних јутарњих часова“, рекао је Игор Камочаји, замјеник градоначелника и предсједник ИО за организацију и припрему Јавног дочека Нове 2011. године, на данашњој прес конференцији у Градској управи.

Бењамин Исовић, члан ИО, казао је „да је у току постављање бине, а тонска проба ће бити сутра. Очекује се у вечерњим часовима долазак у Сарајево свих учесника Централног програма. Грађани треба да буду спремни за сутрашњи rock\’n\’roll party.“

Учесници Централног програма су: Бомбај штампа, Забрањено пушење, Ерогене зоне, Дино Војс Бенд, Пинк Пантер, АББА Реал Трибуте, ДЈ Фочо;
„Захваљујем Градској управи што нам је омогућила да свирамо за грађане Сарајева у најлуђој ноћи, што је за Бомбај штампу велика част. Чим Ђуро стигне у Сарајево, имамо генералну пробу и једва чекамо наступ сутра“, рекао је Недим Бабовић из бенда „Бомбај штампа“.

Ирфан Нефић, портпарол МУП-а КС, додао је да службеници овог министарства у сарадњи са кантоналном инспекцијом и локалним управама од 13. децембра имају појачане активности у одузимању пиротехничких средстава.

„До овог тренутка одузето је више од 5.000 пиротехничких средстава и уручен већи број прекршајних пријава. Примјетно је смањење продаје пиротехничких средстава, али и њихове употребе, што значи да је наша кампања дала резултате. Што се тиче осигуравања Централног програма пред ББИ центром, ангажоват ћемо већи број полицајаца и заштитара. О обустави саобраћаја, грађани ће бити благовремено обавијештени“, рекао је Нефић и још једном апеловао на грађане, посебно млађе, да не користе пиротехничка средства.  

Игор Камочаји на данашњој прес конференцији захвалио је  у име Градске управе КЈКП "Парк", КЈКП “Рад”, МУП-у КС, те Кантону Сарајево, градским општинама и Туристичкој заједници КС на сарадњи и подршци у организовању овог догађаја. Поред медијских покровитеља,  захвалио је и спонзорима: Сарајево-осигурању, Рајфајзен банци и Међународном аеродрому Сарајево.

Камочаји је још једном позвао  све грађане Сарајева, грађане из других градова и општина у БиХ те туристе да сутра дођу на Трг дјеце Сарајева и да заједно дочекамо Нову 2011. годину.

[WPIMPINLINE:P1015465.jpg]

[WPIMPINLINE:P1015467.jpg]