Замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић примио је данас представнике Асоцијације „Wорлд wитхоут wарс анд wитхоут виоленце“ из Трста која је једна од главних организатора Свјетског марша за мир и ненасилје. Они су доградоначелника упознали да ће Свјетски марш за мир и ненасилје кренут  2.10.2009. са Новог Зеланда, проћи 90 земалја свијета међу којима је и Босна и Херцеговина, а завршити у Аргентини 2.01.2010. године. Кроз Сарајево ће проћи 4. и 5.11.2009. године.

 „Сарајево је право мјесто кроз које треба проћи Свјетски марш мира због свега што је протеклих година преживјело, што је симбол мултикултуралности и заједништва и што путем Асоцијације градова носилаца поруке мира ради на промоцији мира у свијету.“, рекао је доградоначелник Јуришић који је обећао подршку Града.
На данашнјем пријему договорено је да ће Асоцијација „Wорлд wитхоут wарс анд wитхоут виоленце“ доставити Граду Сарајеву цијели програм доласка учесника марша у Сарајево како би се већ почетком наредне године могло почети са припремама за дочек учесника марша, а за чији техничко-оперативни дио ће бити задужено Удруженје „Образованје гради БиХ“ из Сарајева.
Иницијатива за организацију марша настала је у Барцелони а подржали су је сви градоначелници свјетских градова носилаца поруке мира међу којима је и градоначелница Сарајева.

Извор: Служба за односе с јавношћу Града Сарајева