Пројекат &qуот;Операција младих – улјепшајмо Сарајево&qуот;, у којем је учествовало 150 ученика из 28 среднјих школа, завршен је јуче укланјанјем граФита са зграде Хигијенског завода, казао је Ермин Нумић, из Омладинске инФормативне агенције.

&qуот;Заједничким снагама с Фирмом \’Рем дизајн\’ у протеклих 30 дана укланјали смо граФите с 1.000 квадратних метара Фасада, односно са 200 објеката од Мариндвора до Башчаршије. Цилј нам је био да развијемо свијест код младих и других грађана Сарајева да су и они сами одговорни за чист и уређен град, те мотивирати их да покажу заједнички ангажман и солидарност у очуванју свог града&qуот;, казао је Нумић.
Среднјошколци су анкетирали грађане Сарајева о најболјем рјешенју за уређенје града, те израђивали постере и плакате о кампанји и промоцији, од којих ће пет најболјих и најзанимлјивијих у наредном периоду бити дато на гласанје у среднјим школама, како би био изабран најболји.
&qуот;По завршетку кампанје, уз неколико хилјада среднјошколаца, бит ће организиран парти за све учеснике, на којем ће бити прегледан и изабран најболји рад, уручена награда, односно грант за најпројект, те награда за најслоган за кампанју некоме од анкетираних грађана Сарајева&qуот;, истакао је Нумић и додао да ће комплетна кампанја бити снимлјена и презентирана у полусатном документарцу.
Реализацију овог пројекта помогла је Градска управа, која је Омладинској инФормативној агенцији за укланјанје граФита донирала 50.000 КМ.

Извор: Независне новине