Градоначелник Сарајева Алија Бехмен и начелник Општине Стари Град Ибрахим Хаџибајрић данас су пресјецањем врпце озваничили завршетак радова на реконструкцији и поплочавању улице Браваџилук. „Овај пројекат је резултат успјешне сарадње Града Сарајева и Општине Стари Град. Улица Браваџилук, некада улица бравара, данас представља својеврсни гастрономски кутак на Башчаршији“, истакнуо је градоначелник Бехмен те додао да ће Град Сарајево и убудуће финансијски подржавати пројекте које ће, у циљу подизања квалитета живота грађана, реализовати у партнерству са градским општинама.

Начелник Општине Стари Град Ибрахим Хаџибајрић је казао да су радови почели 20. јануара и фирма „Мибрал д.о.о.“ их је у предвиђеном року од 75 дана завршила. Извршено је и асфалтирање споредне улице Опркањ, а ових дана почиње поплочавање улице Мали браваџилук.

Од укупно 600.000 КМ, колико је Град пребацио на Општину Стари Град, 392.000 КМ утрошено је за потпуну санацију улице Браваџилук, гдје је уређена подземна инфраструктура: комплетна водоводна и гасна мрежа са прикључцима, ПТТ инсталације, ријешено питање електроинсталације и сва оборинска инсталација. У овој улици уграђено је 610 квадрата камена дебљине осам цм, који је постављен на армирану бетонску плочу, чиме је трајно ријешена стабилност ове пјешачке саобраћајнице.

Преосталих 210.000 КМ биће усмјерено на даљњу реконструкцију главне градске шетнице – Ферхадије.

У знак захвалности Граду Сарајеву и Општини Стари Град на реконструкцији и поплочавању улице Браваџилук, власник сластичарне „Спорт“ Бафтир Фидани уручио је градоначелнику и начелнику умјетничке слике.