Међународна утрка Сарајево Гранд Прих 2015 одржаће се 14. јуна. Полазак је испред Градске скупштине у Источном Сарајеву, иде се према Илиџи те ће се возити бициклистичком стазом према Тргу Босне и Херцеговине гдје ће и бити оборен рекорд, али и дочекан побједник Сарајево Гранд Прих 2015. Побједници утрке добијају УЦИ бодове, као и главне награде. Обзиром да поред такмичарског дијела има и рекреативни, вожња заљубљеника у бициклизам 14. јуна имаће двојако значење. Прво је свакако то што се на овакав начин промовише здрав живот, али и  бициклистички туризам у Босни и Херцеговини. Друго значење је то што ће рекреативци својим доласком, заједно, возећи један иза другог оборити Гинисов рекорд у најдужој бициклистичкој линији на свијету.

Сарајево Гранд Прих, чији је спонзор ове године тржни центар Бинго, прилика је да се пошаље позитивна, спортска слика из Босне и Херцеговине, али и освоји много награда. Биће подијељено преко 2.000 поклона сваком рекреативном бициклисти, сви пријављени који учествују у обарању рекорда имају могућност освајања вриједних награда од којих се издваја бицикл Трек Марлим 5, којег поклањају bicikli.ba, те мноштво других награда. 

Битно је да се пријавите на www.sarajevograndprix.com те на тај начин осигурате своје учешће у великој бициклистичкој вожњи која ће бити уписана у Гинисову књигу. Недавно се у главном граду наше земље почела градити бициклистичка стаза, коју су бициклисти већ тестирали и задовољни су завршеним дијелом стазе.

Пријаве су бесплатне, а потребно је да имате исправан бицикл, кацигу и жељу да се баш Ваше име нађе уз рекорд о обарању Гинисовог рекорда. Добна граница је 12 година, малољетни свакако морају бити уз пратњу старијих. Скаути ће у једном тренутку бициклисте усмјеравати да возе један иза другог.
„Ђиро ди Сарајево“ и „Трек тим“ ове године чине техничку подршку СГП-а.