Замјеник градоначелника др. Ранко Човић, примио је данас представнике турске компаније „Асиалале“, предвођене менаџером продаје и извоза Еике Јонсеном. Ријеч је о компанији која је једина специјализована у Турској за производњу тулипана, којима снабдијева све веће градове у Турској, али и Иран, Ирак, Азербејџан, те друге земље и компаније које се баве уређењем пејзажа и парковских површина. Иначе, представници „Асиалале“ у Сарајеву, између осталог, бораве и ради остваривања будуће сарадње са КЈКП „Парк“. Према ријечима замјеника градоначелника Човића, визија Града Сарајева је да бх. пријестолница  у будућности има што више уређених зелених површина, а сарадња са компанијом „Асиалале“ представља пут ка реализацији тог циља.

Директор КЈКП „Парк“, Сафет Балтић, који је данас био присутан на пријему, истакао је да је ово предузеће, поред тога што у својој понуди има разноврсне производе из властите расадничке и узгајивачке производње, тулипане набављало  из иностранства.

„Надамо се да ће сарадња са компанијом „Асиалале“ умногоме помоћи да се  и у нашем граду покрене производња тулипана и другог цвијећа које смо до сада куповали“, истакао је Балтић.

Како је казао замјеник градоначелника Човић, и овај вид сарадње градова Сарајева и Коње је нешто што ће свакако значити грађанима, а пројектом производње тулипана, Сарајево се неће препознавати само као олимпијски град, град мостова, већ и као град тулипана.