Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеницима Мирославом Живановићем и Игором Камочајијем уприличио је данас у Градској управи пријем за Мата Јозефа, вијећника Градског вијећа Дејтона, који је задужен за сарадњу са побратимским градом Сарајевом. Пријему је присуствовао и министар образовања и науке Кантона Сарајево Емир Суљагић којем је вијећник Јозеф уручио „Дејтонску књижевну награду за мир“ за дјело „Разгледнице из гроба“. „Одабрали смо вашу књигу с обзиром да је веома добро написана, говори истину и даје наду“, рекао је том приликом Мат Јозеф који је још једном честитао Суљагићу. Изражавајући понос на добивену награду и његов рад, министру Суљагићу су честитали и челници Града Сарајева.

Током данашњег пријема у Градској управи разговарано је о унапређењу сарадње побратимских градова Сарајева и Даyтона. Посебно је наглашена могућност сарадње Сарајевске регионалне развојне агенције СЕРДА и Развојне коалиције Дејтона, а у коју могу да буду укључени и чланови заједнице Босанаца и Херцеговаца који живе у Дејтону и регији. Сарадња двају градова у овом контексту може се, како је указано, остваривати на пољу информационих технологија, заштите вода и развоју туризма.

Вијећник Мат Јозеф нагласио је важност међууниверзитетске сарадње Дејтона и Сарајева те реализације споразума о сарадњи двају универзитета. Такође је најавио долазак добитника „Дејтонске књижевне награде за мир“ у Сарајево као и представника Развојне коалиције Дејтона.

[WPIMPINLINE:7660.jpg]