Замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји одржао је данас у просторијама Градске управе радни састанак са представницима Удружења за подршку особама са интелектуалним потешкоћама на подручју Кантона Сарајево „ОАЗА“. Повод за састанак је организација Спортских игара Оазе које ово удружење, у партнерству са Специјалном олимпијадом БиХ 2012. године, организира по други пут. Према ријечима извршне директорице овог удружења Адисе Памук, овогодишња манифестација одржаће се од 04. до 07. октобра у Сарајеву. Очекује се учешће преко 700 такмичара из Шведске, Србије, Црне Горе, Македоније, Словеније, Хрватске и Босне и Херцеговине.

Планирано је такмичење у седам спортова (фудбал, кошарка, атлетика, столни тенис, боћање, пливање, куглање) на осам различитих борилишта. Истакнуто је како је основни циљ ових игара да што више особа са интелектуалним потешкоћама буде активно укључено у локалну заједницу.

Замјеник градоначелника Камочаји је казао како ће Град настојати, у оквиру својих могућности, помоћи организацији игара.