У августу ове године, у склопу изузетне сарадње партнерских градова Сарајева и Загреба, у Новом Винодолском ће на позив градоначелника Загреба Милана Бандића боравити 100 дјеце из Сарајева из социјално угрожених породица. Наиме, након Свечане сједнице Градског вијећа одржане 6. априла 2014. године, градоначелник Загреба упутио је писмо Граду Сарајеву са позивом да на Јадрану угости дјецу, ученике и студенте и њихове пратиоце. 

Град Сарајево је у договору са Градом Загребом донио одлуку да 100 стипендиста Фонда за стипендирање и школовање дјеце бораца, погинулих бораца и погинулих цивила – жртава рата „ИКРЕ“ ове године борави у Дому Градског друштва Црвеног крижа Загреб у Новом Винодолском. Наиме, Град Сарајево већ седму годину у континуитету стипендира чланове овога фонда са циљем да се обезбједи квалитетније школовање и побољшају услови живота дјеце бораца и цивилних жртава рата, која углавном потјечу из вишечланих породица.

Дјеца ће боравити у два термина: од 04.08. до 11.08. и од 25.08. до 01.09.2014. године (по 50 дјеце са пет пратилаца), а прва група дјеце је отпутовала синоћ (недјеља) у 22.00 часа. Град Сарајево је обезбиједио превоз и џепарац, а дјеци ће бити доступна професионална анимација, школа пливања и дворане са аудиовизуалним помагалима.