Градоначелник Сарајева Иво Комшић са замјеником Абдулахом Скаком уприличит ће прес конференцију у сриједу 20.04.2016. године са почетком у 11.00 часова у Вијећници. Повод је 120 година откад је барун Јохан Апел свечано отворио Вијећницу и предао је сарајевској опћини на коришћење. Градоначелник Комшић ће на прес конференцији новинарима представити значајну улогу Вијећнице у културном и туристичком животу града Сарајева током протекле двије године, тачније, од 9. маја 2014. када је Град Сарајево на Дан Европе и Дан побједе над фашизмом, свечано отворио Вијећницу, након 22 године откад је спаљена, односно након 18 година њене обнове. Такође, градоначелник ће упознати новинаре и са планом активности са Вијећницом у наредном периоду.

Поводом ове јединствене годишњице, градоначелник Комшић и Град Сарајево ће својим суграђанима, туристима и гостима града у сриједу 20. априла, од 10.00 до 17.00 часова, поклонити бесплатан обилазак овог најљепшег и најрепрезентативнијег здање града Сарајева из аустро-угарског периода.

Позивамо Вашу екипу на прес конференцију, те да путем ваше медијске куће, у ова два дана,  информишете све заинтересоване да је у сриједу 20. априла бесплатан обилазак Вијећнице.