Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и нјени замјеници Јосип Јуришић и Предраг Митровић примили су данас НЈ.Е. Јан-а Браатху-а, амбасадора Кралјевине Норвешке у БиХ. Амбасадор Браатху је упознао челнике Града са активностима Амбасаде Кралјевине Норвешке и предложио да се у скорој будућности реализује успоставлјанје сараднје између главних градова Осла и Сарајева, као и олимпијских градова Лиллехаммер-а и Сарајева.

Градоначелница Боровац је истакнула да би се ова сараднја између градова могла реализирати путем билатералних односа или посредством међународних асоцијација чији је активан члан Град Сарајево.

Амбасадор Браатху се захвалио градоначелници на пријему те нагласио да је Сарајево град мултикултуралности, космополитски град. &qуот;То Сарајево треба позитивно да искористи и пошалје важну поруку Европи, јер у разноликости лежи шанса овога града у Европи и на Балкану&qуот;, истакао је амбасадор додајући како у том погледу Град Сарајево може рачунати на подршку Амбасаде Кралјевине Норвешке. Он је такођер похвалио рад градске администрације, те изузетан напредак града уз желју да се Сарајево настави развијати у свим својим сегментима.

С обзиром да у Сарајево сваке године долази све више страних туриста, норвешки амбасадор је казао да треба интензивирати активности на имиджу и  туризму као развојној окосници града Сарајева.

Градоначелница Боровац са замјеницима захвалила се амбасадору на исказаном интересу и спремности унапређенја односа између БИХ и Кралјевине Норвешке, а посебно нјихових главних градова.

Извор: Служба за односе с јавношћу Града Сарајева